Hoe werkt de spendanalyse software van Spic&Scan?

 • Verzamelen de data

  De noodzakelijke gegevens staan vaak in uw ERP of financiële softwarepakket.

 • Upload de data

  De verzamelde data wordt ongefilterd verzonden naar de servers van Spic&Scan.

 • Controleren van data

  De servers van Spic&Scan controleren de gegevens op juistheid en consistentie.

 • Weergeven van de spendanalyses

  De spendanalyses staan klaar!

Neem de juiste beslissingen mbv 4 stappen

Om te zorgen dat u de juiste beslissingen neemt,  is data uit uw bedrijfssoftware-systeem(en) nodig. Wij hebben in een template weergegeven welke data noodzakelijk is voor een goede spendanalyse, en welke data nice-to-have is. Welke informatie hebben we nodig? Dit omvat leveranciersnamen en -postcodes, bedragen en valuta’s, datums en soorten kosten.

De gegevens in de template worden naar de servers van Spic&Scan geüpload. Vervolgens worden diverse controles en beveiligingstesten uitgevoerd voordat de gegevens in het Spic&Scan software systeem geplaatst worden. Het systeem maakt vervolgens binnen enkele minuten de benodigde analyses.

Let op: uw gegevens kunnen om diverse redenen vervuild zijn. Garbage in betekent garbage out, ook bij Spic&Scan. Maar wij staan graag bij om de vervuiling op te ruimen. Onze software bevat bijvoorbeeld een “leveranciersontdubbelaar” om dubbele crediteuren te identificeren.

Maar beginnen bij het begin: kijk eens rond in onze demo omgeving. Gratis. Om zo een goed beeld te krijgen.

Absolute veiligheid

Spic&Scan toont uw data alleen onder uw eigen account en is volledig afgeschermd voor derden. Uw wachtwoorden zijn alleen bekend bij u en kunnen niet worden opgevraagd zonder uw emailadres en toegang daartoe. Onze servers worden gehost bij een gerenommeerd Nederlands hostingcentrum met diverse certificaten voor veiligheid en dataopslag. De back-ups zijn ook geregeld. Dit garandeert absolute veiligheid.