Hoe werkt de spendanalyse software van Spic&Scan?

 • Verzamelen van de data

  De noodzakelijke gegevens staan vaak in uw ERP of financiële softwarepakket.

 • Uploaden van de data

  De verzamelde data wordt ongefilterd verzonden naar de servers van Spic&Scan.

 • Controleren van de data

  De servers van Spic&Scan controleren de gegevens op juistheid en consistentie.

 • Weergeven van de spendanalyses

  De spendanalyse staat klaar!

Om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissingen neemt, biedt Spic&Scan twee unieke eigenschappen: snelheid en vergaande automatisering. Om deze eigenschappen maximaal te benutten is data uit uw bedrijfssoftware-systeem(en) nodig. Wij hebben in een template weergegeven welke data noodzakelijk is voor een goede spendanalyse, en welke data nice-to-have is, maar u moet denken aan leveranciersnamen en -postcodes, bedragen en valuta’s, datums en kostensoorten.

De data in de template wordt geupload naar de servers van Spic&Scan. Dan worden er een aantal controles en veiligheidschecks uitgevoerd, waarna uw gegevens vervolgens in het softwaresysteem van Spic&Scan gezet worden. Ons systeem maakt tot slot de benodigde analyses; en dat binnen slechts enkele minuten. Minimale inzet dus, maar met fantastisch rendement!

Let wel: mogelijk zijn uw data door diverse redenen ‘vervuild’. Garbage in betekent dan garbage out. Ook bij Spic&Scan. Maar wij helpen U graag met opschoning van de vervuiling. We hebben hiervoor diverse tools ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld onze ‘leveranciers-ontdubbelaar’.

Daarnaast kan indien gewenst één van onze medewerkers, een echte Spic&Scanner, naar uw data kijken of zelfs uw analyses verzorgen.

Absolute veiligheid

Spic&Scan laat uw data uitsluitend onder uw eigen account zien, volledig afgeschermd voor anderen. Uw wachtwoorden zijn ook alleen bij u bekend, en kunnen niet opgevraagd worden zonder uw emailadres en toegang tot dat emailadres. Daarnaast staan onze servers gehost bij een zeer gerenommeerd Nederlands hostingcentrum dat over diverse certificaten beschikt op het gebied van veiligheid en dataopslag. Ook de back-ups zijn geregeld. Daarmee garanderen wij u absolute veiligheid.