Hoe werkt de spendanalyse software van Spic&Scan?

 • Verzamelen de data

  De noodzakelijke gegevens staan vaak in uw ERP of financiële softwarepakket.

 • Upload de data

  De verzamelde data wordt ongefilterd verzonden naar de servers van Spic&Scan.

 • Controleren van data

  De servers van Spic&Scan controleren de gegevens op juistheid en consistentie.

 • Weergeven van de spendanalyses

  De spendanalyses staan klaar!

Neem de juiste beslissingen mbv 4 stappen

Om te zorgen dat u de juiste beslissingen neemt,  is data uit uw bedrijfssoftware-systeem(en) nodig. Wij hebben in een template weergegeven welke data noodzakelijk is voor een goede spendanalyse, en welke data nice-to-have is. Zonder geld geen spendanalyse, maar met kostenplaatsen een duidelijker inzicht in de plekken waar het geld voor uitgegeven wordt. Wat voor soort informatie we nodig hebben? Denk aan leveranciersnamen en -postcodes, bedragen en valuta’s, datums en kostensoorten.

De data in de template wordt geupload naar de servers van Spic&Scan. Dan worden er een aantal controles en veiligheidschecks uitgevoerd, waarna uw gegevens vervolgens in het softwaresysteem van Spic&Scan gezet worden. Ons systeem maakt tot slot de benodigde analyses; en dat binnen slechts enkele minuten. Minimale inzet dus, maar met fantastisch rendement!

Let wel: mogelijk zijn uw data door diverse redenen ‘vervuild’. Garbage in betekent dan garbage out. Ook bij Spic&Scan. Maar wij helpen U graag met opschoning van de vervuiling. In onze software zit bijvoorbeeld een ‘leveranciers-ontdubbelaar’, voor het vinden van dubbele crediteuren.

Maar beginnen bij het begin: kijk eens rond in onze demo omgeving. Gratis. Om zo een goed beeld te krijgen.

Absolute veiligheid

Spic&Scan laat uw data uitsluitend onder uw eigen account zien, volledig afgeschermd voor anderen. Uw wachtwoorden zijn ook alleen bij u bekend, en kunnen niet opgevraagd worden zonder uw emailadres en toegang tot dat emailadres. Daarnaast staan onze servers gehost bij een zeer gerenommeerd Nederlands hostingcentrum dat over diverse certificaten beschikt op het gebied van veiligheid en dataopslag. Ook de back-ups zijn geregeld. Daarmee garanderen wij u absolute veiligheid.